PD-L vrea ca liderii sindicali din invatamant sa fie obligati sa predea la clasa

Partidul Democrat-Liberal intentioneaza sa amendeze prevederile Legii Educatiei, astfel incat liderii sindicali din invatamant sa fie obligati sa aiba activitati la clasa, ca si in cazul directorilor de unitati scolare.

Senatorul PD-L Mihail Hardau, fost ministru al Educatiei, a anuntat ca va solicita ca liderii sindicali sa fie obligati sa predea si la clasa, pentru ca acestia sa fie in contact cu realitatea.

“Orice sindicalist si orice director in invatamantul superior nu e scutit de ore. Acest lucru trebuie sa fie o chestiune care sa fie pusa la timp, nu ca sa castigam niste posturi, ci ca oamenii sa cunoasca situatia din teren. Sunt adeptul ca fiecare lider de sindicat sa faca ore, un numar de ore. Asa cum s-a hotarat la nivelul judetului Cluj, fiecare director va avea 6 ore”, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, Mihail Hardau. Fostul ministru al Educatiei sustine ca nu e de acord “sa ii dea lectii liderii de sindicat care de 20 de ani nu au mai fost la clasa”.


“In comisia de invatamant, la audieri, membrii sindicatului si-au manifestat o anumita reticenta fata de tot ce s-a discutat. Este nedrept sa vina sa ne dea lectii liderii de sindicat care de 20 de ani nu au mai intrat la clasa”, a spus Hardau.


Senatorul PD-L a precizat ca intentioneaza sa amendeze Legea Educatiei, pentru ca obligativitatea activitatii la clasa sa fie reglementata corespunzator.


“La ora actuala este o anomalie: directorii sunt scutiti de activitati la clasa, dar fac activitati la clasa la plata cu ora, iar liderii de sindicat sunt scutiti de activitati la clasa. (…) Consider ca fiecare lider de sindicat din invatamant trebuie sa fie obligat sa efectueze activitati la clasa; atunci are dreptul moral de a vorbi si de a da indicatii. Daca este cazul, vom face si modificari in plan legislativ, sa amendam Legea Educatiei, care oricum este in proces de rafinare”, a precizat Hardau, care a sustinut ca numai la nivelul judetului Cluj ar exista sute de astfel de cazuri de lideri sindicali care nu au activitate la clasa. AGERPRES