UPB gazduieste AI-MAS Winter Olympics

winter-olympics.jpgFacultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea “Politehnica” Bucuresti va gazdui, pe 27 februarie, AI-MAS Winter Olympics, un eveniment inedit, dedicat domeniului inteligentei artificiale.

AI-MAS Winter Olympics isi propune sa aduca la un loc oamenii pasionati de inteligenta artificiala, sa-i puna in contact unii cu altii, si cu companiile ce pot ajuta la crearea unui mediu AI (Artificial Intelligence) activ, care sa stimuleze ideile inovatoare si sa le puna in practica.

“Aflat la prima editie, evenimentul AI-MAS Winter Olympics este o provocare lansata studentilor pasionati de scrierea programelor inteligente si, in acelasi timp, o ocazie de interactiune intre cei care cred in inteligenta artificiala, cei care utilizeaza tehnici de AI in dezvoltarea de aplicatii si cei neincrezatori in posibilitatea realizarii inteligentei prin programe de calcul”, a declarat coordonatorul laboratorului si prodecan al Facultatii de Automatica si Calculatoare Adina Florea.


Premiul cel mare pentru cel mai “inteligent” agent este de 1000 de euro. Atat concurentii cat si participantii la eveniment vor avea ocazia sa afle care sunt aplicatiile inteligentei artificiale in viata reala de la reprezentantii companiilor partenere, in cadrul workshop-ului ce are loc pe 27 februarie. Organizatorii au intentia sa organizeze competitia anual si sa extinda parteneriatul cu universitati straine. AI-MAS Group este laboratorul de cercetare in inteligenta artificiala si sisteme multiagent din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.


Laboratorul AI-MAS este implicat in mai multe proiecte de cercetare variind de la agenti inteligenti, agenti afectivi si sisteme adaptive cu auto-organizare, pana la agenti destinati web-ului semantic. AGERPRES