Aproape 30.000 de educatori şi învăţători cu studii superioare vor primi salarii mărite

baba catalin.jpgAproximativ 30.000 de educatori şi învăţători din învăţământul primar şi preşcolar, absolvenţi ai ciclului Bologna I (învăţământ superior) vor beneficia de o creştere salarială cuprinsă în medie între 13-14% începând din data de 1 ianuarie 2010, potrivit unui ordin de ministru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cătălin Baba.

Acesta a spus că documentul care reglementează această diferenţiere este ordinul privind aprobarea specializărilor universitare care conferă drepturi absolvenţilor de licee pedagogice să obţină funcţii didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi primar.

În ceea ce priveşte sporul de doctorat, Baba a precizat că pentru cei care au o carieră didactică în învăţământul superior sporul este inclus în salariul de bază. Referindu-se la legea educaţiei naţionale, secretarul de stat a spus că ministerul doreşte ca aceasta să fie promulgată până la finele sesiunii parlamentare. La rândul său, consilierul ministrului Educaţiei Melania Vergu a declarat că ministrul va merge cu proiectul de lege “în cel mai scurt timp” în faţa Guvernului, iar dacă Executivul şi-l va însuşi va fi supus dezbaterii publice pentru 30 de zile, apoi va intra în Parlament. AGERPRES