Daniel Funeriu spune că va urmări personal optimizarea reţelei şcolare de către inspectorii şcolari

funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declară că va urmări personal modul în care inspectorii şcolari generali îşi vor îndeplini sarcinile de optimizare a reţelei şcolare, după ce Guvernul a alocat 80 de milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a unor instituţii de învăţământ din ţară.

Într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, remis, marţi, de Executiv, Funeriu arată că fondurile au fost alocate prin bugetul MECTS, în mandatul său, pe criterii de oportunitate a lucrărilor.

“Alocarea fondurilor bugetare s-a decis de către Guvern pe baza evaluărilor făcute la nivel local de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Inspectoratele Şcolare Judeţene. Fondurile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sunt alocate în mandatul meu exclusiv pe criterii de oportunitate a lucrărilor. Copiii nu au culoare politică. Voi urmări personal modul în care inspectorii şcolari generali se achită de sarcina de a optimiza reţeaua şcolară”, afirmă Daniel Funeriu, potrivit sursei citate.


Conform comunicatului, cei 80 de milioane de lei alocaţi urmează să fie utilizaţi pentru “achitarea datoriilor către firme care au executat lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ”, precum şi pentru “continuarea lucrărilor aflate în stadiu avansat de execuţie şi a căror finalizare este prevăzută până la data de 31 decembrie 2010”. AGERPRES