Burse “Eugen Ionescu” la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi

univ_dunarea_galati.jpgUniversitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi este una dintre cele mai solicitate instituţii de învăţământ superior din ţară în ceea ce priveşte acordarea de burse de studii doctorale şi burse de cercetare post-doctorale ,,Eugen Ionescu’, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.

Potrivit acesteia, pentru anul universitar în curs, instituţia gălăţeană a primit peste 50 de cereri din partea candidaţilor din ţările francofone membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, dintre care Biroul Europei Centrale şi de Est din cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei a validat deja 23, situând Universitatea de stat gălăţeană pe primul loc în topul celor mai solicitate universităţi româneşti.

Apelul internaţional pentru depunerea de candidaturi în vederea obţinerii unei burse ,,Eugen Ionescu’ pentru anul universitar 2009-2010 s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut şi s-a finalizat cu primirea a 90 de dosare de candidaturi: 58 pentru doctorat şi 32 pentru post-doctorat. Cele mai multe candidaturi vin din Africa Centrală (59). Restul sunt din ţări ale Europei Centrale şi de Est (17), Africii de Vest (8), Europei de Vest (5) şi Asiei (1).

Domeniile în care bursierii ,,Eugen Ionescu’ pot studia la Universitatea ,,Dunărea de Jos’ din Galaţi sunt inginerie electrică, litere, economie, ştiinţe alimentare, artele spectacolului (teatru), istorie. Universitatea oferă bursierilor cazare la tarife mai mult decât modice şi acces la întreaga infrastructură a instituţiei de învăţământ superior. Până în prezent, la universitatea gălăţeană au studiat, în cadrul programului de acordare de burse ,,Eugen Ionescu’, 16 persoane, şapte în 2007-2008 şi nouă în 2008-2009.


Bursele de studii doctorale şi de cercetare post-doctorale ,,Eugen Ionescu’ sunt acordate, din 2007, anual de Guvernul României, care doreşte în acest fel să sprijine activitatea de cercetare din ţările francofone. Durata stagiului este, în prezent, de trei-cinci luni. Universitatea ,,Dunărea de Jos’ din Galaţi este membru asociat al Agenţiei Universitare a Francofoniei şi este una dintre cele 22 de universităţi româneşti selectate pentru a participa la acest program.AGERPRES