Universitatea Bacau deruleaza anual proiecte europene de aproape 10 milioane de lei

bacau_univ_alecsandri2.jpgConducerea Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau afirma ca institutia este atractiva pentru studenti atit prin oferta educationala variata si adaptata pietei muncii, dar si datorita investitiilor facute in baza materiala. In prezent institutia bacauana de invatamint superior are 242 de cadre didactice, dintre care 182 au doctorat.

Fata de programele de studii din oferta educationala proprie, Universitatea deruleaza 12 programe cu finantare europeana, in domeniile de dezvoltare a resurselor umane si de crestere a competitivitatii economice (POSCCE si POSDRU), si proiecte de cercetare cu universitati din Spania, Grecia, Italia si Maroc. Acestea aduc Universitatii numai in 2012, sub forma de salarii oferite celor implicati in derularea lor, profesori si studenti, sau in dotari, aproximativ 8, 5 milioane lei.

De asemenea, anual, 100 dintre studentii sai primesc bursa pentrua a studia un semestru la o facultate din strainatate. In 2011, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau a incheiat 93 de acorduri cu 84 de universitati partenere. “Sintem singura universitate din tara care nu a facut imprumut la banca sa plateasca salariile sau proiectele europene. Pentru ca am realizat fonduri proprii dar si pentru ca am fost atenti la cum am cheltuit banii. In prezent avem un sold care ne asigura salarizarea pe sapte – opt luni de acum inainte”, a precizat rectorul bacauan Valentin Nedeff.

In ultimii ani, Universitatea “Vasile Alecsandri” a folosit din fondurile proprii si din fondurile atrase pentru a realiza investitii in baza materiala. S-a construit un corp nou de cladire si s-au renovat caminele, cu o capacitate de cazare de 1000 de locuri, si cantina.