Preşcolarii se obişnuiesc cu rolul de elev la Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” Buzău

lic iolanda balas.jpgPe 15 ianuarie, în cadrul activităţii susţinute de elevii claselor a II-a, a III-a si a IV-a, îndrumaţi de învăţătoare Andreea Mirică, Iuliana Tăbăcaru şi Lorina Găman, de la Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” Buzău, au sărbătorit ziua marelui poet Mihai Eminescu.

Au fost invitaţi preşcolarii de la grădiniţa din cadrul Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” Buzău, însoţiţi de educatoare, de directoarea Lăcrămioara Marinela Ilie, părinţi şi cadre didactice.

Scopul urmărit este acela de a pregăti preşcolarii pentru noul cadru relaţional, oferit de şcoală, în care rolul lor va fi acela de elev. Proiectul, prin activităţile şi acţiunile sale,va reprezenta un demers benefic în viaţa viitorilor şcolari, contribuind la dobândirea de cunoştinţe, formarea capacităţilor şi atitudinilor necesare activităţilor şcolare, realizându-se acomodarea cu noua instituţie în care vor învăţa, începând cu anul şcolar următor.

Programul artistic dedicat naşterii poetului a cuprins: biografia poetului, cântece pe versurile sale (Colinde, colinde, O rămâi…, Pe lângă plopii fără soţ, Dor de Eminescu), o scenetă şi un colaj de versuri eminesciene (Fiind băiat, păduri cutreieram, Codrule codruţule, Atât de fragedă, O, mamă, Somnoroase păsărele, Mai am un singur dor, Luceafărul).