“Perspective istorice”, prima revistă a profesorilor de istorie din Hunedoara

perspective istorice.jpgPrimul număr al revistei “Perspective istorice”, editat de Asociaţia Profesorilor de Istorie din judeţul Hunedoara, a fost lansat, sâmbătă, la Deva, în paginile publicaţiei fiind prezentate diverse studii de istorie naţională, locală şi universală, dar şi consideraţii despre starea patrimoniului cultural naţional sau despre metodica predării istoriei la clasă de către profesori.

Revista este deschisă tuturor cadrelor didactice, încurajând şi abordările multi sau transdisciplinare din perspectiva unor subiecte actuale.

”Cred că trebuie să avem curajul să abordăm şi istoria ultimilor 20 de ani, care, în judeţul Hunedoara, a fost interesantă şi zbuciumată. Din această perioadă nu au lipsit momentele negative ale mineriadelor, dar şi cele pozitive, cum ar fi atitudinea locuitorilor municipiului Deva faţă de Regele Mihai, în anul 1996. Atunci, oamenii au rupt barajele poliţiştilor doar pentru a-l putea atinge pe Majestatea Sa”, a declarat profesorul Simion Molnar, directorul filialei Hunedoara a Asociaţiei Profesorilor de Istorie.

La evenimentul de lansare al revistei ‘Perspective istorice’ a fost prezent politologul Cristian Pârvulescu, acestuia fiindu-i înmânată diploma de membru de onoare al Asociaţiei Profesorilor de Istorie – filiala Hunedoara. Asociaţia Profesorilor de Istorie Hunedoara a fost înfiinţată în vara anului 2009 şi numără peste 40 de membri. Activitatea organizaţiei s-a remarcat prin mai multe simpozioane şi conferinţe pe teme de istorie, dar şi prin prezenţa în media locală în cadrul unei emisiuni de televiziune difuzată de două ori pe lună. AGERPRES