“Liderii mănâncă ultimii”, cea mai nouă apariție editorială de la Publica dedicată leadership-ului

liderii_mananca_ultimii.jpgUn lider autentic este primul care înfruntă pericolul, indiferent de natura acestuia. Un lider veritabil își lasă la o parte interesele proprii și protejează interesele grupului pe care-l conduce. Un lider de succes reușește să ofere un motiv suficient de bun pentru ca membrii unei echipe să se pună unii în slujba celorlalți.

“Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți”, susține Simon Sinek, autorul ultimei apariții editoriale la editura PUBLICA.

Simon Sinek este un optimist incurabil și autorul bestsellerului Start with Why (2011), carte care a schimbat modul tradițional în care ne raportăm la ce înseamnă un lider autentic și cum reușesc organizațiile moderne să-și inspire angajații. Simon Sinek este licențiat în antropologie culturală în cadrul Brandies University, a urmat Dreptul la City University, Londra, cu gândul de a deveni avocat, dar a abandonat studiile pentru o carieră în publicitate. Speechul său de pe TED.com bazat pe conținutul cărții Start with Why este al doilea cel mai popular video din istoria TED.com.

“Liderii mănâncă ultimii” este un proiect al editurii Publica, susținut de MMM Consulting International.

Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puțin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Și aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp și energie. Efectele lui nu sunt ușor de măsurat și nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.

Simon Sinek, licențiat în antropologie culturală, aduce o viziune proaspătă asupra științei leadershipului, una care repune umanitatea în centrul acțiunilor organizaționale. Plecând de la principii de antropologie și neurofiziologie, Sinek ne arată de ce anume au nevoie oamenii din interiorul unei organizații pentru a funcționa eficient împreună și pentru a elimina orice fricțiune care poate sabota performanța unei companii. Liderii mănâncă ultimii este cartea care aduce o schimbare profundă de paradigmă în modul în care se stabilesc relații funcționale între oameni și care ne învață care este drumul cel mai scurt spre excelența în afaceri.

“Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puțin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Și aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp și energie. Efectele lui nu sunt ușor de măsurat și nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.”

Simon Sinek

Aici puteți comanda “Liderii mănâncă ultimii”, de Simon Sinek, cu o reducere de 5%, la prețul de 46,55 lei