În două săptămâni va eav loc o nouă discuţie a ministrului Educaţiei cu sindicaliştii despre sporuri

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, că, în cel mult două săptămâni, se va întâlni cu sindicaliştii din domeniu şi cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii pentru a discuta pe tema acordării sporurilor şi biletelor de odihnă pentru cadrele didactice.

“Am stabilit ca, în cel mult două săptămâni, să avem o întâlnire împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii, pentru a analiza o serie de interpretări legate de acordarea sporurilor sau biletelor de odihnă pentru cadrele didactice. Vrem să concretizăm tot ce ţine de sporuri şi de biletele de odihnă. S-a stabilit o întâlnire şi pentru o soluţie privind aplicarea hotărârilor judecătoreşti care, la ora actuală, sunt foarte diverse şi de multe ori interpretabile”, a declarat Funeriu, într-o conferinţă de presă.

De altfel, o întâlnire între ministrul Educaţiei şi sindicaliştii din sistem – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Alma Mater, Federaţia Educaţiei Naţionale, Federaţia Spiru Haret – a avut loc şi miercuri, la sediul MECTS. Dacă sindicaliştii nu s-au arătat prea mulţumiţi de rezultatele discuţiei cu Funeriu, menţionând că vor continua protestele dacă este cazul, ministrul a fost de părere că întrevederea a fost una utilă. “Sindicatele anunţă proteste, noi (MECTS – n.r.) – soluţii”, a replicat ministrul Educaţiei, întrebând retoric:


“Aţi văzut vreodată lideri sindicali mulţumiţi?! Că eu n-am văzut!”. Pe de altă parte, Daniel Funeriu a precizat că are încredere în seriozitatea şi responsabilitatea liderilor sindicali şi că modul în care a comunicat cu ei a fost unul foarte serios, de rezolvare a problemelor. Cât priveşte anunţul făcut recent de Uniunea Naţională a Studenţilor din România, potrivit căruia, în perioada 15 – 26 martie, studenţii vor începe protestele în faţa Ministerului Educaţiei, Funeriu a declarat că atunci când a preluat mandatul aceştia au fost primii pe care i-a primit la minister. Printre probleme pe care studenţii au susţinut că vor să le discute cu ministrul se regăsesc cele legate de taberele studenţeşti, de burse, de legea educaţiei, dar şi de comunicarea cu MECTS.

“Sigur, toată lumea vrea să vorbească mai mult cu ministrul, cred că şi familia mea”, a glumit Funeriu. El a precizat că, atunci când studenţii vor veni cu soluţii privind stoparea vânzărilor de locuri în cămine, de lucrări de licenţă sau despre cum se vor implica în viaţa socială, atunci se va găsi mai mult timp pentru a vorbi. AGERPRES