Prefectul de Prahova s-a întâlnit cu liderii sindicatelor din învăţământ

Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, ocazie cu care sindicaliştii şi-au făcut cunoscute problemele şi revendicările. Întâlnirea a fost organizată după discuţiile purtate cu sindicaliştii în urmă cu o zi, când a avut loc pichetarea Prefecturii de către sindicatele din confederaţia Cartel Alfa.

Liderul de sindicat al FSLI Prahova, Gheorghe Giurumescu, a declarat că i s-a adus la cunoştinţă prefectului că există localităţi unde nu s-au plătit salariile profesorilor pe luna februarie sau în care cadrele didactice nu au primit primele de vacanţă câştigate în instanţă şi nici banii pe abonamentele de transport.

”În municipiul Câmpina, în oraşele Azuga şi Buşteni, precum şi în comuna Salcia, cadrele didactice nu au primit salariile pe luna februarie. Un caz special se întâlneşte în comuna Iordăcheanu unde profesorii nu vor avea bani pentru sărbătorile Pascale, fiind anunţaţi de primăria localităţii că îşi vor primi salariile restante pe data de 9 aprilie, pentru că au primit în această lună cel de-al 13-lea salariu”, a afirmat Giurumescu. El a mai precizat că există peste 10 localităţi din judeţ unde cadrele didactice nu au primit banii pe abonamentele de transport pe o perioadă de până la patru luni şi de asemenea există primării care nu au achitat banii pentru primele de vacanţă, chiar dacă acestea au fost câştigate în instanţă. Printre acestea se numără municipiul Ploieşti şi comuna Măneciu unde urmează ca executorul judecătoresc, plătit de sindicat, să recupereze sumele datorate de administraţie pentru primele de vacanţă.

Giurumescu a mai spus că săptămâna viitoare vor fi declanşate protestele, primul pas constituindu-l un miting în faţa sediului Prefecturii Prahova. Va urma pichetarea Guvernului pentru o lună, începând cu data de 12 aprilie. În cazul în care reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu vor începe un dialog real cu sindicatele din învăţământ, FSLI ameninţă că va declanşa greva generală în data de 7 iunie, blocând închiderea anului şcolar. Sindicatele din învăţământul prahovean vor începe de luni strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. AGERPRES