Profesorii din Buzău vor primi majorări salariale doar pe 2009

Majorările salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice din judeţul Buzău se vor acorda pe lunile aferente anului 2009 şi vor fi plătite eşalonat, în decurs de trei ani, a declarat, joi, Florina Stoian, inspector şcolar general.

Totodată, conducerea Inspectoratului şcolar judeţean Buzău a avertizat directorii şcolilor care au prevăzut în ştatele de plată aceste majorări pe lunile ianuarie şi februarie din 2010 că în cursul lunii martie, Curtea de Conturi va efectua un control, iar sumele încasate ilegal vor fi imputate.

Stoian a menţionat că reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Educaţiei au verificat patru şcoli, trei din Buzău şi una din Nehoiu, iar luni, 15 martie vor prezenta un raport. ”Din câte am înţeles, au fost găsite sporuri acordate nelegal cadrelor didactice, dar şi majorările salariale de 33 la sută obţinute de cadrele didactice în instanţele de judecată”, a spus inspectorul general, care a adăugat că ministerul de resort a acordat judeţului, pentru completarea salariilor restante, suma de 5 milioane de lei, dintr-un necesar estimat la 9 milioane de lei. AGERPRES