Proiect pentru modernizarea şi reabilitarea Grupului Şcolar “Gheorghe Asachi” din Galaţi

Grupul Şcolar “Gheorghe Asachi” din municipiul Galaţi va beneficia de o investiţie de peste 8,5 milioane de lei pentru lucrări de modernizare şi reabilitare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, şi directorul din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Jenica Crăciun, au semnat, vineri, contractul de finanţare.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni şi presupune reabilitarea şi modernizarea celor trei spaţii ale acestui grup şcolar. Este vorba despre două corpuri de clădiri în care învaţă elevii şi care necesită reabilitare şi noi dotări, dar şi cantina care în ultimii ani nu a mai beneficiat de autorizaţie sanitară de funcţionare din cauza condiţiilor improprii şi a lipsei dotărilor.

În plus, de această cantină ar putea beneficia pe lângă elevii de la “Gheorghe Asachi”, şi cei ai Colegiului Tehnic “Dumitru Moţoc”, aflat în imediata vecinătate. Reabilitarea şi modernizarea celor trei spaţii va permite desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii corespunzătoare, inclusiv de siguranţă a elevilor şi profesorilor, crearea unor condiţii adecvate de pregătire, pentru elevi şi profesori, şi urmărirea facilă a desfăşurării procesului de învăţământ.

“Sunt trei părţi la acest proiect: Ministerul Dezvoltării Regionale, Primăria şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională în calitate de organism intermediar. Este un contract important, la fel ca toate celelalte semnate în cadrul POR. Este adevărat că este într-un domeniu major de intervenţie, pentru educaţie, care e sufocat de cereri de finanţare pe care le-am primit până la suspendarea depunerii în cadrul acestui domeniu major. Există însă şi dorinţa de a găsi soluţii pentru finanţare a proiectelor din lista de rezervă, listă pe care şi judeţul Galaţi are un număr important de proiecte, în afară de cele care au fost finanţate şi care se încadrează în valoarea alocată regiunii”, a declarat Jenica Crăciun.

Din valoarea totală a acestui proiect de 8.571.722 de lei, asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.807.470 de lei, iar contribuţia solicitantului este de 256.730 de lei. În prezent, la Grupul Şcolar “Gheorghe Asachi” învaţă 1.200 de elevi, iar procesul educaţional este asigurat de 85 de salariaţi. În domeniul educaţional se mai află în implementare alte două şcoli din municipiul Galaţi, respectiv Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna” şi Şcoala nr.38 “Grigore Moisil”. AGERPRES