Adrian Ţuţuianu: “Comasarea şcolilor favorizează abandonul şcolar”

tutuianu adrian.jpgReorganizarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural prin comasare va favoriza absenteismul şi abandonul şcolar, a declarat, marţi, senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Cum reorganizarea are în vedere desfiinţarea acelor unităţi de învăţământ unde numărul de copii care frecventează şcoala a scăzut, există riscul ca tinerii rămaşi să abandoneze şcoala. Având în vedere că este vorba de elevi cu vârste mici, din clasele I-VIII, principalul motiv din cauza căruia au apărut nemulţumiri este distanţa mai mare de acasă până la unităţile de învăţământ unde ar urma să fie mutaţi copiii, precum şi problemele care ar putea apărea din cauza schimbării mediului şcolar”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.

În judeţul Dâmboviţa şi-au pierdut personalitatea juridică 25 de şcoli, iar social democraţii acuză că cele mai multe şcoli unde s-au făcut comasări sunt din localităţi cu primari PSD. Acest lucru este infirmat de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, care susţine că principalele criterii care a stat la baza reorganizării au fost numărul mic al elevilor şi existenţa claselor simultane. În Dâmboviţa vor fi închise de la 1 septembrie un număr de 36 de şcoli. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean unităţile de învăţământ care vor fi închise au mai puţin de 40 de elevi. AGERPRES