Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad este implicată în proiectul transfrontalier TAMARO

În cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007-2010, Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad, împreună cu Fundaţia pentru dezvoltare economică a Judeţului Bekes (BMVA), Ungaria, derulează proiectul intitulat “TAMARO – Crearea unei reţele de consultanţă pentru firmele româno-maghiare”.

Echipa de proiect este alcătuită din cadre didactice şi specialişti, coordonatori fiind Attila Siofoki şi Dora Macko, din partea BMVA, respectiv prof dr Lizica Mihuţ – rector, prof dr Mariana Nagy şi lector Grigorie Sanda – din partea UAV Arad.

Potrivit prof dr Mariana Nagy, proiectul urmăreşte sprijinirea întreprinzătorilor din cele două judeţe de graniţă pentru dezvoltarea şi extinderea afacerilor în ţara vecină, pentru găsirea de colaboratori şi crearea de noi parteneriate.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului vor beneficia de consultanţă gratuită în domeniul economic şi juridic referitor la posibilitatea dezvoltării afacerii sau găsirea de parteneriate în ţara vecină, un număr de aproximativ 60 de firme cu cele mai variate domenii de activitate. ‘Activităţile au început în ianuarie 2010 prin formarea consultanţilor economici şi crearea reţelei de implementare a proiectului, cursurile cu o durată de câte trei săptămâni desfăşurându-se atât în Ungaria, cât şi în România, fiind implicaţi peste 30 de experţi’, a precizat prof dr Mariana Nagy.

Proiectul mai include patru workshopuri cu participarea firmelor implicate, primul dintre ele având loc în cea de a doua decadă a acestei luni, la Bekescsaba, în Ungaria, în perioada 22- 25 aprilie, proiectul ‘TAMARO’ fiind prezent cu un stand propriu la Expo Arad Internaţional, în cadrul Târgurilor “Estival” şi “Gardenia”. ‘Pe lângă prezentarea celor doi parteneri în cadrul proiectului – UAV Arad şi BMVA, standul oferă spaţiu de expunere şi logistică pentru 12 firme din Ungaria şi România, acesta fiind un prilej de întâlnire, de cunoaştere a firmelor şi de dezvoltare a colaborării’, a mai precizat prof dr Mariana Nagy. Ea a menţionat că participarea întreprinzătorilor la standul “TAMARO” a fost gratuită, costurile fiind acoperite din finanţarea europeană a proiectului.

În continuare, în cadrul proiectului “TAMARO” se vor organiza patru întâlniri de afaceri, două vizite de studiu pentru întreprinzători, participarea la alte târguri şi expoziţii, urmând a se mai realiza un studiu economic al zonei transfrontaliere şi un Ghid de afaceri bilingv româno-maghiar. AGERPRES