Studenţii de la “Al. I. Cuza” încep stagiile de practică în cadrul campaniei împotriva lipsei de experienţă din CV

univ_cuza_is.jpgÎn perioada mai – iulie 2010, 134 de studenţi de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vor desfăşura stagii de practică într-una din cele 30 de firme şi organizaţii partenere în cadrul proiectului cofinanţat din fonduri europene “Stagii de pregătire practică şi activităţi de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii pentru studenţi şi absolvenţi”.

Cei 134 de studenţi vor fi selectaţi dintre cei 254 de participanţi la trainingurile de managementul carierei, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2010. În urma acestor traininguri, studenţii şi-au refăcut CV-ul şi scrisoarea de motivaţie şi au redactat un proiect de practică.

Selecţia se va face pe baza unui interviu la care vor participa atât tutorii din firme şi organizaţii, cât şi tutorii din facultăţi. Fiecare student va trebui să desfăşoare un stagiu de 3 săptămâni, fiind atent monitorizat de către tutorele din facultatea sa şi de cel din cadrul organizaţiei de primire. Cele 30 de organizaţii colaboratoare acoperă toate domeniile de studiu de la UAIC: firme de soft, institute de cercetare, spitale, fundaţii caritabile, biblioteci, agenţii de turism sau de media, chiar şi instituţii publice ca Tribunalul, Consiliul Judeţean sau Arhivele Române.

Proiectul “Stagii de pregătire practică şi activităţi de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii pentru studenţi şi absolvenţi”, a fost conceput de către CIPO sub coordonarea prof. univ. dr. Carmen Creţu şi a primit aprobarea pentru cofinanţare din fonduri europene în vara anului 2009. Universitatea contribuie, prin acest proiect, la dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor în vederea îmbunătăţirii inserţiei pe piaţa muncii prin sesiuni de instruire şi stagii de practică, monitorizaţi permanent de tutori
din partea organizaţiei de primire, cât şi de tutori din partea facultăţilor.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 2 – “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 – “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Costurile sunt acoperite de finanţatori în proporţie de 98%, iar Universitatea participă cu restul de două procente.