Caraş-Severin: Cursuri de formare a dascălilor pentru clasa pregătitoare

clasa_pregatitoare1.jpgLa nivelul judeţului Caraş-Severin s-au înscris până acum 125 de cadre didactice la cursurile de formare pentru preluarea clasei pregătitoare, ce vor fi organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic în perioada 3-15 septembrie. Cadrele didactice care preiau din toamnă clasa pregătitoare vor participa la nouă sesiune de cursuri de formare, necesare pentru a lucra cu cei care merg pentru prima dată la şcoală.

“Dascălii vor participa la cursuri de formare de 16 ore, organizate de Casa Corpului Didactic. Intenţia noastră este de a organiza cursuri în cinci centre, la Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Băile Herculane şi Oraviţa. La aceste cursuri vor fi două ore de proiectare a unor activităţi derulate la clasa pregătitoare, vor fi 12 ore de pregătire a proiectării integrate, o viziune cu strategii didactice interactive, absolut necesare pentru nivelul de vârstă al copilului înscris în clasa pregătitoare, precum şi două ore de evaluare”, a precizat Ilie Stoinel, inspector şcolar la ISJ Caraş-Severin.

Organizatorii se aşteaptă ca la finalul modulului de pregătire cadrele didactice să obţină o nouă calitate didactică, necesară în lucrul cu copiii, pentru care şcoala înseamnă intrarea într-un nou mediu. În această clasă de tranziţie trebuie să se pună accent pe abordarea disciplinelor sub formă de jocuri atractive, iar comunicarea trebuie să fie caldă, empatică, pentru ca atmosfera să nu fie tensionată. În anul şcolar 2014-2015, în judeţul Caraş-Severin vor fi 210 clase pregătitoare cu 2.390 de elevi, şi 183 de clase întâi cu 2.141 de elevi. AGERPRES