Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor cere prelungirea dezbaterilor pe legea Educaţiei

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a cerut, vineri, conducerii acestui for prelungirea până joi a dezbaterilor pe legea Educaţiei.

“Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, şi-a exprimat un punct de vedere, mai tensionat la un moment dat, dar, în orice caz, în limitele regulamentului, în anumite aspecte. Se pot întâmpla anumite lucruri legate de introducerea acestui proiect de lege în dezbaterea plenului, cum ştim cu toţii, conform regulamentului, fără raport, dacă nu reuşim să îndeplinim această condiţie a raportului. Suntem încă în program, la ora 18,50 putem solicita prelungirea programului până la ora 24,00, conform tuturor regulamentelor”, a spus preşedintele Comisiei de învăţământ, Cristian Dumitrescu.

El a precizat că a mai existat şi propunerea de a lucra, pe acest proiect, şi sâmbătă şi duminică, însă această variantă a căzut.

“Dacă această propunere o solicita Comisia o putea acorda Biroul Permanent la începutul săptămânii, deşi Biroul Permanent, în înţelepciunea lui, a făcut un lucru, am aflat acum, potrivit căruia ne-a dat nouă program elastic. Deci aceasta hotărâre a Biroului Permanent este dincolo de anumite lucruri, dar eu nu cred că trebuie să discutăm. Pentru săptămâna viitoare, dacă Biroul Permanent ne va aproba să continuăm discuţiile pentru a finaliza raportul vom lucra luni de la 14,00 până la 20,00, de la 10,00 până la 20,00 marţi. Eu m-am angajat că dacă simt că lucrurile nu merg în regulă în sensul de a finaliza cel târziu miercuri sau joi dimineaţa 9n.r. raportul), să lucrăm miercuri şi respectiv joi până la orele 22,00-24,00 şi lăsând ca un termen de rezervă vineri. Asta e propunerea, este rezonabilă”, a explicat preşedintele Comisiei.


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prezentă la dezbateri, a cerut o consultare pe program, cu atât mai mult cu cât solicitarea va fi supusă aprobării plenului. Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a adoptat până în prezent 85 din cele 316 articole ale proiectului legii Educaţiei. AGERPRES