Formare profesională a cadrelor didactice din Sălaj prin proiecte europene

Două proiecte finanţate din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, în valoare totală de peste două milioane de lei, ce propun dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul tehnicilor IT şi al educaţiei timpurii a circa 1.100 de cadre didactice din Sălaj au fost lansate, joi, la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sălaj.

“Lansăm astăzi două proiecte extrem de importante pentru ca şcoala să devină mai performantă în primul rând din perspectiva calităţii şi a ofertei educaţionale pe care o pune la dispoziţie începând de la nivelul educaţiei timpurii şi până la nivelul învăţământului liceal”, a precizat Ioan Abrudan, inspector general şcolar al ISJ Sălaj, adăugând faptul că dacă în ultimii şase-şapte ani foarte multe probleme din sistem s-au rezolvat cu bani guvernamentali, acum trebuie găsite şi alte resurse financiare, mai ales la nivel local.


Proiectul “Certificarea ECDL a cadrelor didactice din Zalău, un nou pas spre integrarea tehnicilor IT la orele de curs” îşi propune formarea în domeniul tehnologiei şi informaţiei, inclusiv obţinerea de certificate ECDL, a 555 de cadre didactice provenite din oraşul amintit. Valoarea adăugată a proiectului constă în creşterea numărului de cadre didactice participante la sesiuni de formare, cât şi aplicare unor soluţii inovatoare în învăţământ prin promovarea elaborării de materiale didactice de tip eLearning.


Cel de-al doilea proiect, “Educaţia timpurie, primul pas spre dezvoltarea personală armonioasă, liberă şi competentă” are ca scop dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul educaţiei timpurii pentru 567 de cadre didactice din învăţământul preşcolar din judeţ. Un alt obiectiv îl reprezintă asigurarea condiţiilor necesare pentru ca 230 de grădiniţe din judeţ să devină unităţi de învăţământ, prin aplicarea indicatorilor de incluziune. AGERPRES