Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în Gorj

bibere camelia.jpgToţi profesorii responsabili de buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pe 31 mai vor fi prezenţi la datorie şi totul va decurge în condiţii normale, a declarat vineri, pentru AGERPRES, inspectorul general adjunct al IŞJ Gorj, Camelia Bibere.

Reprezentantul IŞJ Gorj susţine că la începutul acestei săptămâni 52% din totalul profesorilor gorjeni erau hotărâţi să participe la greva generală, dar majoritatea s-a răzgândit.

“La nivelul judeţului există aproximativ 6.000 de cadre didactice. Dintre acestea, jumătate hotărâseră să facă grevă generală, dar în cursul zilei de astăzi (vineri-n.r.) vom afla situaţia exactă a celor care vor face grevă pe 31 mai. Am solicitat unităţilor şcolare din judeţ o situaţie precisă cu cei care vor fi prezenţi la serviciu luni. Credem că numărul va scădea considerabil, cu mai multe de 10 procente”, a precizat Camelia Bibere. Pe 31 mai vor susţine proba de competenţe lingvistice circa 5.000 de elevi în cele 32 de centre de examen existente la nivelul întregului judeţ. Pe 1 iunie, liderii SLI şi FSLI Gorj au precizat că peste 1.000 de cadre didactice vor participa la un miting organizat în faţa Prefecturii Gorj. AGERPRES