Sindicaliştii din învăţământ continuă greva

sindicalisti inv.jpgSindicaliştii din învăţământ continuă greva, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământ “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale (FNS) “Alma Mater”, Anton Hadăr.

Conducerile celor patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ s-au întrunit luni, pentru a analiza modul în care a decurs prima zi de protest naţional.

“În urma centralizării datelor primite din teritoriu, a rezultat că peste 60 la sută din membrii de sindicat au fost în grevă, chiar în condiţiile în care ministrul Daniel Funeriu, împreună cu inspectorii şcolari şi o parte dintre directori, au făcut presiuni mari pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest şi la boicotarea probei de Bacalaureat. Conform opţiunii manifestate prin referendum, greva va continua până în momentul în care membrii de sindicat vor decide încetarea ei”, se menţionează în comunicat. AGERPRES