Numărul profesorilor suplinitori este în creştere, potrivit ISJ Vaslui

profesor elevi.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a început marţi şedinţele publice în cadrul cărora catedrele rămase neocupate în urma concursului de titularizare vor fi repartizate profesorilor suplinitori. Potrivit ISJ Vaslui, şcolile din judeţ vor avea în viitorul an şcolar mai mulţi suplinitori faţă de anii anteriori, în condiţiile în care nici măcar jumătate din posturile titularizabile scoase la concurs nu au fost ocupate.
”Din cele 243 de posturi, doar 107 au fost repartizate titularilor în cadrul şedinţelor publice organizate săptămâna trecută. Chiar dacă au avut notă peste 7, mulţi dintre candidaţi au refuzat să ocupe posturi la şcoli izolate”, a declarat, marţi, Mihaela Cososchi, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Un post de suplinitor pot ocupa cadrele didactice care au obţinut note peste 5 la titularizare în acest an sau în ultimii doi ani. Mai bine de jumătate dintre cei 727 de candidaţi notaţi la examenul de titularizare din judeţul Vaslui au obţinut note sub 7, lucru care nu le-a permis să ocupe o catedră pe post de titular în instituţiile de învăţământ. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, 8 candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar nota 2, 31 de candidaţi au fost notaţi la examenul de titularizare din acest an cu note cuprinse între 2 şi 3, 71 de candidaţi cu note între 3 şi 4, iar alţi 74 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 4 şi 5. Din cei 900 de candidaţi la examenul de titularizare doar 222 au obţinut o notă peste 7. În judeţul Vaslui s-au înscris la titularizare aproximativ 1.100 de profesori, iar 136 dintre aceştia au părăsit sala în prima oră a probei scrise, când au văzut subiectele. AGERPRES