Medalie de aur la Olimpiada de Geografie, primită de o elevă din Râmnicu Vâlcea

jugravescu-catalina.jpgCătălina Jugrăvescu, în vârsta de 18 ani, elevă la Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie desfăşurată în perioada 29 iulie – 4 august, la Taipei, în Taiwan.

Cătălina este elevă în clasa a XII-a a Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” şi este pregătită de profesorul Liviu Tudor. Aceasta nu este prima performanţă a vâlcencei, ea mai obţinând două medalii importante, una de argint, la individual, la Olimpiadele Internaţionale de Geografie din Tunisia (2008) şi Polonia (2009), şi una de aur, cu echipa.

“Este o confirmare a Cătălinei, ea duce mai departe numele ţării şi al Vâlcii. Este un copil deosebit, este un copil frumos care a ales studiul la o vârstă când alţii poate preferă mingea sau discotecile. Este un semn că învăţământul românesc este de calitatea. Mă bucur mult pentru rezultatele de excepţie ale Cătălinei, merită tot respectul şi felicitările noastre”, a precizat, luni, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene. La concursul de la Taipei au participat 108 concurenţi din 28 de ţări. AGERPRES