Peste jumătate din clădirile şcolilor din Olt sunt neautorizate

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Adela Bobeş, a anunţat marţi, în Comisia de Dialog Social, că mai mult de jumătate din clădirile unităţilor de învăţământ din judeţ sunt neautorizate, principalul motiv pentru care nu se pot elibera autorizaţii fiind lipsa apei.

Adela Bobeş a precizat că în judeţul Olt sunt 636 de clădiri de grădiniţe, şcoli şi licee şi dintre acestea au obţinut de la DSP Olt autorizaţie sanitară de funcţionare numai 308. Şefa DSP Olt a subliniat că cea mai importantă problemă a unităţilor de învăţământ este lipsa apei.

“Nu se pot elibera autorizaţii sanitare dacă unităţile de învăţământ nu au surse proprii de apă potabilă. Şi lipsa gardului împrejmuitor determină respingerea cererilor de autorizare, precum şi clădirile necorespunzătoare sau mobilierul şcolar necorespunzător. În prezent, sunt 128 de clădiri de şcoală care nu au sursă proprie de apă potabilă. Sunt aceleaşi clădiri pentru care nu au fost eliberate autorizaţii nici în anii anteriori”, a precizat directorul DSP Olt. Un alt motiv pentru care nu se eliberează autorizaţii este lipsa grupurilor sanitare adecvate, cu sursă de apă. Şefa DSP Olt a mai spus că sunt 166 de clădiri de şcoală pentru care nu au fost depuse dosare de autorizare, deoarece reprezentanţii acestora ştiu că nu au şanse să obţină autorizaţii. Autorizarea unităţilor de învăţământ va continua şi după începerea anului şcolar. AGERPRES