Daniel Funeriu: “Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare la Bacalaureat”

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a avertizat, duminică, la Alba Iulia, că elevii care vor fi prinşi că au copiat la Bacalaureat nu vor mai putea da examenul în două sesiuni consecutive.

“Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare. Cei care vor fi prinşi fraudând nu vor mai putea da Bacalaureatul în două sesiuni consecutive”, a precizat ministrul. El a explicat că cei care vor fi depistaţi că fraudează în sesiunea din vara anului viitor vor mai putea da examenul doar în septembrie 2012. În ceea ce priveşte cadrele didactice implicate în astfel de situaţii, Funeriu a arătat că “au fost cazuri izolate în care profesorii nu şi-au îndeplinit sarcinile corect” şi care au fost anchetate de organele statului.

“Nu le transmit decât că ar putea să facă aceste lucruri pe cont propriu şi nu vor avea niciodată sprijinul sau solidaritatea nimănui din sistem. Eu cred că cinstea şi onoarea profesorilor trebuie să îi ghideze pe elevi şi să ne arate calea pe care trebuie să mergem”, a conchis Daniel Funeriu. Potrivit ministrului, va exista posibilitatea ca organizaţii neguvernamentale să aibă observatori la anumite examene din Bacalaureat “pentru a asigura o mai mare transparenţă”. AGERPRES