Ministrul Educaţiei caută soluţii pentru conversia dascălilor

pricopie-galaedu_3.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că poartă discuţii cu reprezentanţii universităţilor din ţară privind conversia profesională a cadrelor didactice care predau în mediul rural. Potrivit ministrului Educaţiei, în urma discuţiilor avute cu sindicaliştii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, a rezultat că este necesară acordarea unui sprijin pentru implementarea unui proiect care vizează conversia profesională pentru cadrele didactice.

Cadrele didactice care doresc să obţină o a doua specializare pot urma un program de studiu universitar, pe durata a trei sau patru semestre, care să fie finalizat cu obţinerea unei o a doua licenţe. În urma obţinerii unei astfel de diplome, susţine Remus Pricopie, dascălii, în special cei din mediul rural, nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta zeci de kilometri pentru a-şi acoperi norma de ore, ci pot preda în cadrul aceleiaşi instituţii şcolare mai multe discipline.

Conform declaraţiilor ministrului Economiei, există aproximativ 13.000 de cadre didactice care ar dori să obţină o a doua calificare. “Sperăm să reuşim să facem acest lucru începând din toamna acestui an”, a spus Remus Pricopie.

El a precizat că va căuta finanţare pentru ca aceste studii să fie gratuite pentru dascăli. AGERPRES