Daniel Funeriu: “Şcolile nu vor mai primi bani pentru lucrări de reabilitare”

funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a precizat, luni, că în acest an şcolile nu vor mai beneficia de fonduri pentru reabilitare din cauza crizei economice. Aflat în vizită la şcoala generală din comuna Satulung, şcoală a cărei modernizare a costat peste un milion de dolari şi este neterminată, autorităţile locale fiind nevoite să solicite fonduri suplimentare Consiliului Judeţean Maramureş pentru a putea finaliza lucrarea, ministrul a spus că în 2010 nu se vor mai acorda fonduri pentru reabilitare.

“Vom aloca fonduri doar pentru şcolile aflate în construcţie, însă nu vom mai aloca bani pentru reabilitarea şcolilor decât după ce un reprezentat al Ministerului Educaţiei va evalua la faţa locului dacă respectiva unitate şcolară necesită intrarea într-un program de reabilitare. Nu vom arunca banul public pe fereastră”, a spus Daniel Funeriu.

La Şcoala generală din oraşul Şomcuta Mare, ministrul Educaţiei a fost informat că licitaţia câştigată de o firmă pentru lucrările de reabilitare a unităţii de învăţământ a fost anulată din cauza valorii estimate – aproximativ 2,2 milioane de lei -, iar ulterior, după o nouă evaluare, s-a ajuns la suma de 500.000 de lei. Primarul oraşului Şomcuta Mare, Vasile Dorinel Alb, a mai spus că procesul de reabilitare a şcolilor din oraş a demarat în urmă cu doi ani, însă mai are nevoie de bani pentru reparaţia acoperişurilor.


”Dacă nu reuşim să terminăm de reparat acoperişul unor şcoli din oraş, riscăm ca ploaia să ajungă în sălile de clasă”, a precizat primarul. Ministrul Daniel Funeriu a mai vizitat, luni, mai multe şcoli din localităţile Târgu Lăpuş, Băiţa de sub Codru, Ulmeni şi municipiul Baia Mare. De asemenea, el a participat şi la o întâlnire cu elevii care au obţinut rezultate bune la olimpiadele şcolare. AGERPRES