Sindicaliştii din învăţământ vor participa la mitingul organizat de Ziua Mondială a Educaţiei

greva-profesori.jpgPreşedintele filialei Mureş a Federaţiei ”Spiru Haret”, Ioan Săcărea, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii mureşeni din învăţământ vor participa la mitingul de protest organizat la Palatul Cotroceni pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei.

”Din punctul nostru de vedere al Federaţiei ‘Spiru Haret’, sindicatul din Mureş participă la acest miting masiv, la acest miting de la Bucureşti, cum am făcut-o de fiecare dată. Mai mult decât atât, pe 5 octombrie este ziua mondială a Educaţiei. (…) Avem o restanţă, în primăvară trebuia la Cotroceni să ne întâlnim la un miting. Acest lucru se întâmplă în 5 octombrie, ziua mondială a Educaţiei, cu participarea masivă a federaţiilor din învăţământ Spiru Haret şi Federaţiei Educaţiei Naţionale”, a subliniat Săcărea.

Acesta a precizat că Federaţia ”Spiru Haret” va participa şi la caravanele organizate de CNSLR Frăţia Mureş în colegiile parlamentarilor, ocazie cu care vor arăta alegătorilor adevărata faţă a politicienilor. ”Nu facem decât să le repetăm promisiunile, să le comentăm din punctul de vedere al cetăţeanului care este plătitor de taxe şi impozite, iar oamenii, noi, toţi, societatea civilă, să ia atitudine, în măsura în care poate, sau sancţiuni, care pot fi date de o societate normală şi o societate democratică, aşa cum credem că o construim noi”, a mai spus Săcărea. AGERPRES