Sindicaliştii de la FSLI sunt nemulţumiţi de discuţiile cu ministrul Educaţiei

Sindicaliştii de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au ieşit marţi nemulţumiţi de la discuţiile cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, principala acuză fiind aceea că demnitarul nu i-a asigurat de susţinerea în Guvern a grilei maxime la legea salarizării propusă de sindicalişti.

“Pe punctele de revendicări ale FSLI la chestiunile care depind de minister – mă refere aici la Legea salarizării unitare unde aşteptam ajutor din partea ministrului – domnul ministru nu ne-a asigurat că în Guvern va susţine grila noastră maximă”, a spus Liviu Pop, în urma discuţiilor cu ministrul Educaţiei.

Sindicalistul a specificat că ministrul şi-a notat problemele semnalate de FSLI, dar că nu le-a dat niciun răspuns concret, ci “doar proiecte pe termen lung”. Liviu Pop a mai spus că FSLI este “obligată” să-şi continue demersurile, unul dintre acestea fiind strângerea de semnături la petiţia on-line a sindicatului.


“Dorim să adunăm semnături şi să sensibilizăm alte foruri precum Parlamentul, premierul, autorităţile locale şi centrale. Din păcate, banii nu sunt la MECTS, sunt la Ministerul Finanţelor şi la nivelul primului ministru”, a susţinut Pop. El a mai afirmat că mitingul şi acţiunile FSLI şi-au atins scopul şi a precizat că acestea vor continua în funcţie de deciziile confederaţiilor sindicale urmând ca după o consultate a membrilor FSLI să se recurgă şi la alte forme de protest.


Reprezentantul FSLI a arătat că de ministrul Educaţiei depind lucruri precum reducerea de personal şi posturile unice, programele şcolare, baza materială, transportul şcolar şi depolitizarea funcţiilor de conducere din educaţie. “Cu siguranţă cerem demisia întregului Cabinet Boc, nu al domnului ministru. Cabinetul Boc nu are nicio credibilitate”, a conchis sindicalistul. AGERPRES