Inspectorii şcolari ar putea fi propuşi de către directorii de şcoli

popamihaela.jpgInspectorii şcolari generali şi inspectorii de specialitate ar putea fi propuşi de către directorii de şcoli şi de către profesorii de specialitate, susţine senatorul Mihaela Popa, liderul filialei ieşene a PDL.

Fost cadru didactic şi inspector şcolar, preşedintele interimar al filialei ieşene a PDL a declarat luni că vrea ca prin intermediul unui amendament la legea educaţiei naţionale, inspectorii şcolari generali să fie aleşi prin votul directorilor de şcoli din judeţ, iar inspectorii de specialitate prin votul profesorilor de specialitate.

‘Există numeroase discuţii create în jurul numirii inspectorilor şcolari generali şi a inspectorilor de specialitate. Consider că inspectorii şcolari au nevoie, pe lângă o bună pregătire, de credibilitate în rândul profesorilor. Spre exemplu, profesorii de matematică pot evalua cel mai corect coordonatorul pe aceeaşi specialitate, care să îi îndrume în activitatea lor, iar directorii de şcoli sunt cei mai în măsură să decidă persoana care să îi reprezinte. Nu am crezut nici înainte de a intra în politică, nu cred nici acum, ca politician, în numeroasele verigi care se interpun între munca profesorului şi rezultatele elevului. De aceea, am depus două amendamente care întăresc principiul descentralizării şi dau forţă şcolii şi profesorului de la catedră.’, a declarat senatorul Mihaela Popa, preşedintele interimar al PDL Iaşi.

Conform sursei, amendamentele vor fi discutate în şedinţa de guvern, de miercuri, pentru a fi asumate, urmând a fi adoptată forma finală a Legii Educaţiei Naţionale, iar joi, aceasta va fi transmisă Parlamentului. AGERPRES