Maramureş: sindicatul din învăţământ a câştigat în instanţă plata celor 100 de euro pentru materiale didactice

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a câştigat în instanţă, printr-o decizie a Tribunalului Judeţean din Baia Mare pronunţată la sfârşitul lunii octombrie, dreptul dascălilor de a primi în totalitate cei 100 de euro, echivalent în lei, pentru achiziţionarea de materiale didactice.

‘Am câştigat un nou proces. După cum se ştie, tot personalul din învăţământ beneficiază de acei 100 de euro, bani pentru achiziţii de materiale didactice, necesare procesului instructiv-educativ. Anul trecut s-au alocat doar 130 de lei din ceea ce însemna 100 de euro. Astfel, Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a câştigat în instanţa de fond toate procesele pe această cauză urmând ca Ministerul de Finanţe să aloce Ministerului Educaţiei şi implicit unităţilor şcolare diferenţa de la 130 de lei, până la 100 de euro, pentru toţi colegii noştri, membri de sindicat’, a declarat, marţi, pentru AGERPRES , prof. Liviu Marian Pop, preşedinte SLI Maramureş.

Aceste procese câştigate, precum şi cele legate de decontarea navetei urmează să fie puse în aplicare la 15 zile de la data comunicării. În caz contrar, spune liderul sindicatului din învăţământ, se va apela la un executor judecătoresc, care să oblige ordonatorii de credite la plata imediată. AGERPRES