Ministrul Funeriu susţine că va decide lungirea vacanţei de iarnă dacă există consens, dar nu în anul şcolar 2010-2011

funeriu daniel3.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că nu intenţionează să modifice structura anului şcolar 2010-2011, dar că în cazul în care există consens cu privire la scurtarea vacanţei de vară şi mărirea duratei celei de iarnă, atunci va lua în timp util respectiva măsură.
“Mă bucur că se dezbate această temă (lungirea vacanţei de iarnă – n.r.). Sunt un adept al stabilităţii sistemului educaţional. În consecinţă, pentru anul şcolar 2010-2011, nu voi modifica structura anului şcolar pentru că acest lucru ar duce la perturbări de calendar. În schimb, s-au adus argumente, deopotrivă din zona arcului guvernamental, din zona sindicatelor şi din zona Opoziţiei, în favoarea scurtării vacanţei de vară şi lungirii vacanţei de iarnă”, a declarat Funeriu.

El a precizat că printre argumentele privind avantajele lungirii vacanţei de iarnă se numără confortul elevilor de a merge la şcoală mai multe zile în septembrie decât în ianuarie, când este frig şi zăpadă, dar şi faptul că prin această măsură, costurile primăriilor cu încălzirea şcolilor ar scădea semnificativ.



Funeriu este de părere că o decizie în acest sens trebuie luată în urma unei discuţii “extrem de amănunţite” cu toţi partenerii sociali, cu sindicatele, cu reprezentanţi ai elevilor, cu părinţii.

“O astfel de decizie trebuie luată doar dacă există consens în jurul ei. (…) Dacă se va contura o astfel de decizie, o vom lua în timp util. În mod normal, intenţionăm ca în luna martie sau aprilie, să dau ordin de ministru privind structura anului şcolar 2011-2012”, a subliniat ministrul Educaţiei. AGERPRES