Absolvenţii de facultăţi neautorizate vor da examen de selecţie într-o altă universitate acreditată

Absolvenţii unor programe sau specializări neacreditate sau neautorizate din cadrul unor universităţi private ar putea avea posibilitatea să-şi finalizeze studiile parcurgând un examen de selecţie, organizat de o universitate acreditată, alta decât cea în cadrul căreia au studiat.
Comisia senatorială pentru învăţământ a dat, marţi, un raport favorabil, în unanimitate, unui proiect legislativ aparţinând mai multor senatori, din tot spectrul politic, care urmăreşte să ofere posibilitatea celor care se află în situaţia de a fi urmat un astfel de program de studii neautorizat sau neacreditat, precum şi celor care au obţinut o diplomă de licenţă într-o astfel de facultate, să poată să dea examenul de licenţă într-o universitate acreditată.

De prevederile legii vor beneficia toţi studenţii care şi-au finalizat studiile sau au obţinut diplomele în facultăţi neautorizate sau neacreditate, până la intrarea în vigoare a legii. Totodată, senatorii au prevăzut o sancţiune drastică pentru universităţile care au organizat programe de studii/specializări neautorizate sau neacreditate: pierderea acreditării.


De asemenea, ei au prevăzut obligativitatea afişării pe site-ul instituţiei a documentului care să ateste faptul că programele de studiu sau specializările sunt acreditate/autorizate.
Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi urmează să fie dezbătut de plenul Senatului, în calitate de cameră decizională. AGERPRES