Zilele Porţilor Deschise la Facultatea de Fizică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

univ_cuza_is.jpgFacultatea de Fizică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează, pe 21 şi 22 ianuarie, Zilele Porţilor Deschise.

Elevii şi părinţii doritori să cunoască mai bine facultatea, profesorii şi laboratoarele sale sunt aşteptaţi cu începere de la ora 10.00 până la ora 17.00 – vineri, respectiv până la ora 14.00 pentru ziua de sâmbătă.

Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să producă fulgere în laborator, să determine, sub îndrumarea profesorilor, viteza luminii folosind banalul cuptor cu microunde şi să asiste la fenomene spectaculoase de lumini în gaze.

“Ne aşteptăm la câteva sute de participanţi”, a declarat cancelarul Facultăţii de Fizică, lect.dr. Cristian Enăchescu. “Până acum avem confirmare de participare de la patru licee ieşene şi de la o şcoală generală, dar îi aşteptăm pe toţi cei care sunt curioşi ce ar însemna să fie studenţi la Fizică.”

Pentru potenţialii candidaţi la admiterea din vara lui 2011, Facultatea a organizat vineri, la ora 17.00, o sesiune de discuţii cu titlul “Şi totuşi, Fizica!”, în care se vor întâlni inclusiv cu decanul facultăţii, precum şi alţi profesori, cercetători şi studenţi ai facultăţii.
Facultatea de Fizică va scoate la concurs, la admiterea din vară, peste 100 de locuri pentru cinci specializări: Fizică, Fizică Informatică, Fizică tehnologică, Fizică medicală şi Biofizică.