Rezidenţiatul din acest an va avea loc cel mai probabil pe 20 noiembrie

rezidentiat.jpgExamenul de rezidenţiat va avea loc în acest an, cel mai probabil, pe data de 20 noiembrie şi va fi organizat descentralizat pe fiecare din cele şase centre universitare de medicină din ţară, a afirmat, joi, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

Aflat la Iaşi pentru a participa la o întâlnire organizată de Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, ministrul Attila Cseke a precizat că principiile organizării examenului de rezidenţiat vizează elaborarea unei metodologii unice de concurs, care vor fi supuse dezbaterii, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, începând de săptămâna viitoare.

“Am discutat despre organizarea examenului de rezidenţiat de anul acesta, pe care dorim să-l programăm pe 20 noiembrie, cu o organizare descentralizată în cele şase oraşe universitare tradiţionale în domeniul medicinii – Iaşi, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara şi Târgu Mureş. (…) Important este de reţinut că, deşi examenul este descentralizat, acesta se va desfăşura pe baza unei bibliografii unice indiferent unde se desfăşoară examenul sau unde se prezintă studentul sau medicul. Din punctul nostru de vedere este un pas înainte”, a precizat ministrul.

El a admis că, deşi universităţile de medicină din ţară au capacitatea de a organiza desfăşurarea în bune condiţii a examenului de rezidenţiat, personal şi-ar dori ca astfel de concursuri să se desfăşoare la nivelul fiecărui spital în parte, aşa cum se procedează în clinicile din străinătate. AGERPRES