Ministrul Daniel Funeriu este convins că va urma o perioadă de stabilitate legislativă în educaţie

funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri, la Iaşi, că noua Lege a educaţiei va aduce stabilitate în sistem şi îşi va arăta în curând avantajele. Daniel Funeriu a recunoscut că noua Lege a educaţiei nu va fi agreată de toată lumea, mai ales de cei “obişnuiţi să pescuiască în apele tulburi”.


El consideră că o lege modernă trebuie să slujească acelor “forţe vii ale naţiunii care pot să ducă ţara asta mai departe”.

“Atunci când elaborezi o lege nu operezi cu păreri, ci cu date concrete, cu diagnoze, cu lucruri fundamentate ştiinţific. (…) Sunt convins că vom avea stabilitate legislativă pentru că această lege va aduce beneficii elevilor, studenţilor, cadrelor didactice. (…) Sigur, legea va avea foarte mulţi beneficiari”, a declarat presei Daniel Funeriu, cu ocazia participării la Consiliul Naţional al Rectorilor. El a reiterat că Legea educaţiei va duce la depolitizarea şcolilor, schimbă metoda prin care se vor constitui consiliile de administraţie ale şcolilor, modul în care va fi ales directorul. De asemenea, în opinia sa, curricula şcolară elaborată în baza acestei legi va aduce beneficii semnificative.


În ceea ce priveşte universităţile, susţine ministrul Funeriu, legea va aduce beneficii semnificative tinerilor asistenţi care sunt foarte buni dar care până acum au fost blocaţi pentru a-şi desfăşura activitatea. AGERPRES