Profesori de muzică din şcolile din Cluj cu predare în limba maghiară dezbat aplicarea Legii Educaţiei

Peste 20 de specialişti, profesori de muzică, din învăţământul cu predare în limba maghiară analizează programa şcolară a specialităţii lor, în vederea îmbunătăţirii ei, ca urmare a noilor reglementări date de intrarea în vigoare a Legii Educaţiei. Consilierul de stat Gabriela Pasztor de la cabinetul vicepremierului Marko Bela a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că asemenea întâlniri sunt organizate pentru toate specialităţile cu predare în limbile minorităţilor.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Kiraly Andras, a spus că întâlnirea de la Cluj este foarte importantă deoarece muzica face parte din cultura maghiară.

‘Legea asumată intră în vigoare pe 9 februarie şi pentru noi e deosebit de important ca această lege să fie centrată pe elev, pe student. Pentru noi, care ne ocupăm şi de învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, e o preocupare în plus ca această lege să fie în favoarea acestor comunităţi minoritare. Pentru noi, întâlnirea de azi e foarte importantă pentru că şi muzica face parte din cultura noastră şi este o parte importantă, care trebuie privită cu toată seriozitatea şi în toată complexitatea ei’, a declarat Kiraly Andras. Secretarul de stat Kiraly Andras şi-a exprimat speranţa că noua lege a educaţiei ‘va intra în vigoare în mod practic de la 1 septembrie 2011, la majoritatea obiectelor, şi în totalitate, cu finanţare şi cu toate, din septembrie 2012’. AGERPRES