Algeco sprijină educaţia din România

scoli06.jpgDupă ce în 2007 Algeco intra vertiginos pe piaţa din România, în 2008 avea deja livrate peste 500 de unităţi, iar în 2010, peste 1000 de unităţi. Compania nu doar supravieţuieşte crizei, dar înregistrează şi creştere economică. În momente relativ grele pentru piaţa construcţiilor din România, Algeco vine cu soluţii.

Algeco înţelege nevoia calităţii astfel că vine în sprijinul autorităţilor cu un plan privat de investiţii în învăţământ. Unul din paşii importanţi care au fost făcuţi în acest sens este proiectul de extindere a Şcolii Americane. Aici, sălile de curs sunt dotate cu bariere de vapori, iluminatul vine din lămpi încastrate în pereţi, iar podeaua e acoperită cu un material perfect antifonat încât nici nu ţi se aud paşii.

Materialele sunt uşor de întreţinut, sunt ignifuge – vata minerală din perete nu permite focului să treacă, nu sunt alergice şi nu retin praful. Algeco se ocupă şi de achiziţionarea mobilei din interior, având colaboratori în domeniu.

Gamele oferite de companie au confirmat eficienţă atât structurală, cât şi din punct de vedere al costului de utilizare şi întreţinere. Calitatea la standarde europene, flexibilitatea, soluţiile oferite, au făcut din Algeco lider pe piaţă.

Şcolile sunt clădiri foarte atractive, camerele sunt luminoase şi spaţioase, iar lăţimea coridoarelor şi a scărilor este suficientă cât să ofere lejeritate în mişcare. De asemenea, şcoala oferă o serie de facilităţi pentru studenţi, săli pentru diferite activităţi şi o bibliotecă. Pereţii clădirii sunt placaţi cu lemn de cedru oferind o atmosferă vizuală plăcută. Pardoselile sunt din beton la ambele niveluri. Noua clădire reduce inclusiv emisiile de CO2 cu 20%.

Un alt element sustenabil cu privire la designul clădirii este maximalizarea luminii naturale prin introducerea de luncarele în acoperiş. O mare eficienţă o oferă şi boilerul condensator care furnizează apă caldă la joasa presiune.

Totodată, compania oferă soluţii de spaţii şi pentru spitale. Clădirile au o structură modulară, ecologică împlinind toate normele de construcţie impuse de Uniunea Europeană, durata de construcţie ajungând până la maxim 30 de săptamâni, ceea ce înseamna o mare economie de timp. Spitalele pot conţine un anumit număr de secţii, camere cu băi proprii. Facilitaţile suplimentare includ o cameră de odihnă pentru pacienţi şi birouri pentru personalul medical. Pot fi clădiri fără etaj, construite din oţel hibrid şi panou cu structură de lemn placat în exterior cu cărămidă. Datorită structurii solide, pe viitor se pot adăuga şi alte etaje, acoperişul fiind conceput în aşa măsură încât să se permită modificări aduse clădirii pe parcurs. Panourile din lemn au fost proiectate pentru a oferi o performanţă termică deosebită.

Aşadar, soluţiile de spaţiu oferite de Algeco pot fi cele mai eficiente atât din punct de vedere structural, cât şi financiar.