Liderul FSLI cere ca actele normative semnate de ministrul Ioan Botiş să fie reanalizate

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a apreciat, miercuri, că este necesară o reanalizare a actelor normative pe care şi-a pus semnătura fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, care a demisionat din funcţie.

“Felicităm presa pentru că a scos la iveală incompatibilităţile deputatului Ioan Nelu Botiş în calitatea lui de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale”, a declarat, miercuri, Simion Hăncescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

“Ar trebui să-şi dea demisia şi premierul Emil Boc care a anunţat, încă de ieri (marţi), că ştia situaţia lui Ioan Nelu Botiş. Credem că tăinuitorul este deopotrivă vinovat”, a subliniat preşdintele FSLI.

Sindicaliştii apreciază că pachetele de legi pe care şi-a pus semnătura fostul ministru al Muncii sunt puse sub semnul incertitudinii, prin această demisie, “deoarece acesta nu a fost corect, atât cu alegătorii care l-au trimis ca deputat în Parlament, cât şi cu partenerii sociali, ascunzând aceste afaceri de familie”. “Considerăm că şi legile elaborate de domnia sa, fără să accepte dialogul social, trebuie reanalizate. Nouă ni se cerea corectitudine, iar domnia sa elabora un pachet de acte normative în avantajul celor din rândul cărora făcea parte”, a subliniat Simion Hancescu. AGERPRES