Reforma legislativă în domeniul dreptului civil, dezbătută într-o conferinţă la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi

upa_reforma.jpgProfesori, studenţi şi cercetători din Iaşi şi Chişinău au participat joi la Conferinţa internaţională cu titlul “Reforma legislativă în domeniul dreptului civil”, care a avut loc la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi.

“Ambele comunităţi române, de o parte şi de cealaltă a Prutului, se află de ceva vreme într-un proces de reformă politico-juridică, astfel că şi în dreptul civil au loc o serie de reaşezări care marchează trecerea de la dreptul societăţilor totalitare la dreptul societăţilor democratice. Trăim momente interesante, care merită analizate prin prisma cercetării ştiinţifice”, a explicat alegerea temei prof. univ. dr. Cristian Bocancea, decanul Facultăţii de Drept de la UPA.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept din cadrul UPA, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova. “Am militat pentru stabilirea unei mobilităţi academice reale între cele două universităţi, care să aibă ca rezultat diseminarea rezultatelor ştiinţifice între profesionişti şi studenţi, iar faptul că am reuşit acest lucru mi se confirmă cu fiecare astfel de eveniment ştiinţific pe care îl organizăm împreună”, a apreciat la rândul său prof. univ. dr. Victor Moraru de la Universitatea de Stat din Republica Moldova. AGERPRES