Seminar marca Emerald Publishing Group pentru studenții și profesorii de la UPA Iaşi

workshop upa.jpgProfesorii și studenții Universității “Petre Andrei” din Iași au avut ocazia să afle pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a-și populariza cercetările în cele mai bine cotate publicații științifice internaționale.

Facultatea de Asistență Socială și Sociologie a organizat Seminarul “Ghid privind publicarea articolelor în reviste internaționale de cercetare”, susținut de Radka Machkova, Business Manager – South Eastern Europe la Emerald Publishing Group.
Grupul Emerald editează peste 270 de jurnale științifice, din 28 de domenii, dintre care 51 sunt cotate ISI.

“Deși competiția este dură, vă încurajăm să vă trimiteți articolele spre revistele internaționale pentru că astfel cercetarea dumneavoastră va putea fi citită nu numai în România sau în Europa, ci în întreaga lume”, a spus Radka Machkova. Participanții au putut afla ce apreciază editorii la un articol, posibilele surse de inspirație pentru a începe o lucrare nouă, dar și ce include întregul proces de publicare. “E o practică obișnuită pentru cei din grupul Emerald să organizeze astfel de workshop-uri, foarte utile pentru cei care fac cercetare”, a spus coordonatorul acțiunii, Lector univ.dr. Sebastian Năstuță.