Şeful ISJ Harghita anunţă că nu se vor instala camere de luat vederi în sălile de examen, la Bacalaureat

ferencz_salamon_alpar.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a luat decizia să nu instaleze camere de luat vederi în sălile unde se va susţine examenul de bacalaureat, unul dintre motive fiind acela că elevilor li se induce sentimentul de lipsă de încredere.

Şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat, marţi, la şedinţa Colegiului Prefectural, că recomandarea ministrului Educaţiei de a se instala camere de luat vederi în sălile de examen a fost analizată de Consiliul de Administraţie al instituţiei, care a ajuns la concluzia că nu ar fi oportună din niciun punct de vedere. Acesta a explicat că, pe de o parte, instituţia pe care o conduce nu dispune de fonduri necesare, iar pe de altă parte demersul nu ar avea un mesaj educativ pentru tineri, cărora li se va transmite ideea că adulţii nu au încredere în ei.

”Am avut o şedinţă a Consiliului de Administraţie al ISJ în care am analizat solicitarea şi din niciun punct de vedere nu considerăm oportună instalarea de camere de luat vederi în sălile de examen. Nu avem nici bani şi demersul nu are niciun mesaj educativ pentru tineri, cărora le transmitem că nu avem încredere în ei”, a explicat Ferencz Salamon Alpar. Potrivit acestuia, la fel ca în fiecare an, pentru desfăşurarea corectă şi în bune condiţii a examenului de bacalaureat, se va face o monitorizare strică a centrelor.

”Ca în fiecare an solicităm sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei pentru prezenţa lor la centrele de examen şi vom intensifica controalele la centrele de examen, dar nu vom instala camera de luat vederi în săli. (…) Considerăm că prin inspecţii şi monitorizare strictă a centrelor şi prin instructaj putem asigura desfăşurarea corectă a examenelor”, a conchis Ferencz Salamon Alpar. Aproximativ 3.000 de elevi harghiteni vor susţine, în acest an, examenul de bacalaureat. AGERPRES