Numai 20 de posturi titularizabile sunt disponibile anul acesta în Olt

profesori cancelarie.jpgAspiranţii la un post de profesor sau învăţător titular în instituţiile de învăţământ din judeţul Olt au la dispoziţie numai 20 de posturi, dintre care şase pentru specialităţi de medicină şi farmacie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu, a declarat, miercuri că în primele două zile de la începerea depunerii dosarelor de către candidaţii la examenul la titularizare au fost depuse 22 de dosare, dar se aşteaptă la un număr mult mai mare de candidaţi înscrişi săptămâna viitoare, odată cu încheierea cursurilor pentru că mulţi profesori care nu sunt titulari şi vor un post de titular au fost ocupaţi cu încheierea situaţiilor şcolare ale elevilor.

Gabriela Constantinescu a menţionat că numărul posturilor scoase anul acesta la titularizare este cel mai mic din ultimii zeci ani, şi reprezintă numai o treime din numărul posturilor scoase la concurs anul trecut. Explicaţia potrivit Gabrielei Constantinescu este că a crescut numărul de ore pentru o catedră, a crescut numărul elevilor dintr-o clasă sau grupă şi mai sunt încă restrângeri de activitate nerezolvate. Nu există posturi titularizabile pentru educatori, învăţători, profesori de matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie. Au fost scoase pentru titularizare un post pentru profesor de limba franceză, câte două pentru profesor de limba română şi limba engleză, patru pentru profesor documentarist, trei posturi pentru cabinetele de asistenţă psihopedagogică, un post pentru profesor de instruire practică, restul posturilor fiind pentru profesori care să predea discipline de medicină şi farmacie la şcoli sanitare.

Reprezentantul ISJ Olt afirmă că se aştepată la câteva dosare depuse pentru că vor dori să susţină examene de titularizare şi cadre didactice sau absolvenţi de facultăţi care în baza notei la titularizare pot obţine un post de suplinitor. Anul trecut în judeţ au fost scoase la titularizare 73 de posturi în învăţământul din judeţ şi au fost aproape 1.000 de candidaţi la examen. În anii anteriori, numărul posturilor vacante pentru titularizare a fost mai mare de 150. AGERPRES