Atelier internațional cu un Doctor Honoris Causa la Universitatea “Danubius” din Galaţi

danubius_sediu_nou.jpgAproape de final, anul academic danubian nu dă semne de oboseală pentru cadrele
didactice ci, am putea spune că energia științifică a acestora este inepuizabilă.

Numeroasele simpozioane și conferințe naționale și internaționale de amploare,
pleiada evenimentelor culturale meticulos pregătite, îndrumarea atâtor studenți și
masteranzi în vederea susținerii poate a celui mai important și ultim examen, nu
conving membrii comunității academice danubiene că anul universitar 2010 – 2011
s-ar termina curând, la marginea vacanței de vară.

Una dintre mărturii este evenimentul organizat de către Facultatea de Științe Economice din cadrul
Universității “Danubius”,atelierul internațional „Modelarea performanţelor
economico-financiare ale sectorului IMM în contextul dezvoltării durabile locale şi
regionale”, eveniment care a avut loc pe 20 iunie. Acest atelier reprezintă una dintre activităţile derulate în cadrul proiectului de cercetare Stud_Comp_IMM.

Key speaker-ul acestui Seminar nu putea fi decât o personalitate academică din
domeniul științelor economice, fiind vorba despre domnul Profesor universitar doctor
Yvon Pesqueux. Activitatea academică impresionantă, urmarea unui traseu clasic al ascensiunii ştiinţifico-didactice, devenind, cu rezultate de excepţie, mai întâi absolvent al
Şcolii Normale Superioare de Învăţământ Tehnic (actualmente Şcoala Naţională Superioară din Cachan), apoi agregat în tehnici economice de gestiune (1975), sunt
doar câteva dintre meritele care conduc la conferirii Titlului de Doctor Honoris Causa profesorului francez Yvon Pesqueux.

Inițiativa conferirii acestui titlu aparține rectorului Universităţii „Danubius”, Prof. univ. dr. Benone Pușcă, dar și cadrelor didactice ale Facultății de Științe Economice care au considerat domnul profesor Pesqueux merită acest titlu nu doar pentru meritele sale academice dar și pentru aportul domniei sale la dezvoltarea învăţământului economic românesc. Sunt avute în vedere numeroasele şi fructuoasele legături profesionale între acesta şi colegi din ţară şi, mai ales de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Danubius”, Galaţi.

Un prim aspect al acestei legături constă în utilizarea lucrărilor sale, în cercetare şi documentare, de către profesorii şi studenţii de la facultăţile de profil din România, inclusiv de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Danubius”, Galaţi. De asemenea, profesorul Pesqueux este membru în comitetele editoriale ale revistelor EuroEconomica a Universităţii „Danubius” Galaţi şi Analele Ştiinţifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Seria Ştiinţe Economice.