Repartizarea computerizată a candidaţilor în licee a fost postată pe internet

repartizare computerizata.jpgRapoartele finale ale primei repartizări computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost postate, marţi, pe site-ul http://admitere.edu.ro. Potrivit unui comunicat remis marţi, echipele de specialişti din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi SIVECO România au realizat repartizarea computerizată a candidaţilor în liceele de stat din toată ţara.

Din 193.894 elevi care au depus opţiuni, au fost repartizaţi 191.783, iar 2.111 candidaţi nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere (1,09% din total). Aceştia mai au o şansă la următoarea repartizare, programată în data de 22 iulie.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicaţia ADLIC, specializările care au dominat topul preferinţelor elevilor sunt matematică – informatică de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” şi economic de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, ambele din Bucureşti, precizează comunicatul MECTS.

Primele trei specializări din ţară, în ordinea ultimei medii de admitere, sunt: matematică-informatică bilingv, engleză de la Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti – 9,94; matematică-informatică bilingv, engleză de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova – 9,88; ştiinţe ale
naturii bilingv, engleză de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa – 9,86, se mai arată în comunicatul MECTS.

Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Bucureşti, unde media ultimului admis a fost 9,60. 111.506 (58,14%) dintre candidaţi au fost declaraţi admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce numărul candidaţilor repartizaţi la una din primele trei opţiuni a fost de 152.823 (79,68%).

Judeţele cu cei mai puţini elevi nerepartizaţi sunt Buzău şi Tulcea (cu 10, respectiv 11 elevi nerepartizaţi). Potrivit comunicatului, pentru ca repartizarea să se facă în mod corect şi transparent, proiectul ADLIC 2011 a fost coordonat de specialiştii MECTS începând din septembrie 2010. În cadrul proiectului a fost elaborată metodologia de desfăşurare a repartizării, apoi pe baza acesteia a fost proiectat şi realizat de către SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2011. AGERPRES