Candidaţii la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” supravegheaţi de camere video

academia pol.jpgCei peste 450 de candidaţi la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” sunt supravegheaţi, în timpul examenului, pentru prima dată, de camere video. După desfăşurarea probei scrise va avea loc, în sălile de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor asistent provenit tot din rândul candidaţilor, corectarea lucrărilor.

Potrivit rectorului Academiei, chestor de poliţie Ioan Liviu Tăut, comisiile de concurs, pentru proba scrisă de limba şi literatura română, limba străină şi istoria românilor, sunt alcătuite din profesori desemnaţi de inspectoratele şcolare judeţene din Prahova, Buzău, Braşov, Tulcea, Dâmboviţa, Constanţa, Dolj, Iaşi, Suceava şi Vaslui.

”Am beneficiat de sprijinul concret nemijlocit al direcţiilor generale din minister şi de sprijinul conducerii ministerului. Procesul de învăţământ a fost reaşezat (…), a fost suplimentat cu teme care au vizat noile tendinţe ale fenomenului infracţional (…), am reluat legăturile de colaborare cu instituţii similare din Germania, Ungaria, Olanda, Turcia, Austria, Bulgaria, Moldova, Polonia. Planurile de învăţământ pentru seriile următoare au fost pentru prima dată analizate, dezbătute şi aprobate în consiliile de conducere ale inspectoratelor generale din minister. Ne propunem în continuare creşterea calităţii învăţământului pentru a forma ofiţeri bine pregătiţi. Ne propunem modernizarea bazei tehnico-materiale prin amenajarea unui poligon de aplicaţii şi, nu în ultimul rând, achiziţionarea de aparatură pentru laboratoarele criminalistice în valoare de peste 100.000 de euro prin atragerea de fonduri europene”, a precizat, marţi, rectorul Academiei.

Pentru Academia de Poliţie au fost aprobate 546 de locuri, cele mai multe fiind la specializarea Ordine şi siguranţă publică. Procentul, raportat la numărul de locuri scoase la concurs, este de 4,3 candidaţi pe un loc la Poliţie, 3,4 candidaţi pe un loc la Poliţia de frontieră, la Jandarmi – 3,9 candidaţi pe un loc, la Penitenciare – 2,3 candidaţi pe un loc, iar la Pompieri – 2,4 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Pompieri proba scrisă s-a desfăşurat joi, 21 iulie. IGSU a înaintat 169 de dosare pentru cele 40 de locuri scoase la concurs. Dintre cei 169 de candidaţi, 40 nu s-au prezentat, la proba medicală nu s-a prezentat unul, iar altul a fost respins. Din 127 de candidaţi prezentaţi la probele sportive au fost respinşi 31, rămânând pentru proba scrisă 96 de candidaţi. Proba a II-a la Facultatea de Pompieri a constat în susţinerea unui examen scris la algebră şi elemente de analiză matematică şi fizică, media primilor 10 candidaţi fiind 10 pe linie, iar ultimul declarat admis a avut media 8,50.AGERPRES