ANOSR solicită adoptarea de urgenţă a statutului studentului

anosr.jpgAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a solicitat miercuri reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să adopte statutul studentului, conform Legii educaţiei. Potrivit ANOSR, pe data de 9 august expiră termenul legal până când statutul studentului trebuie adoptat prin ordin al ministrului, conform Legii educaţiei.

“Statutul studentului sau, după cum este numit în Legea educaţiei, codul studentului trebuie adoptat în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii educaţiei. Totuşi, se pare că asistăm din nou la o serie de întârzieri, fără vreo explicaţie din partea ministerului. Deşi, ANOSR a transmis către MECTS solicitări de întâlnire cu scopul de a dezbate statutul studentului aceasta nu a fost invitată la discuţii”, a declarat miercuri vicepreşedintele ANOSR Cristina Fiţ.

Conform acesteia, ANOSR consideră că MECTS întârzie fără motiv procesul de adoptare a statutului studentului. Cristina Fiţ a precizat că ANOSR a trimis varianta finală a documentului către minister în data de 6 iunie. “Astfel, pentru a evita întârzierea, ANOSR solicită o întrevedere cât mai urgentă cu scopul de a dezbate şi a cădea de acord pe forma finală a unui document vital pentru studenţii din România, statutul studentului. Subliniem faptul că acest statut este esenţial pentru studenţii din România, întrucât acesta conţine drepturile şi obligaţiile studenţilor, cât şi articole ce trebuie respectate de întreaga comunitate academică”, mai afirmă vicepreşedintele organizaţiei studenţeşti.

La rândul său, liderul ANOSR Dana Alexe a afirmat că organizaţia studenţească lucrează la realizarea documentului de cinci ani. Potrivit preşedintelui ANOSR, studenţii trebuie să beneficieze de acest statut al studentului care cuprinde drepturile şi obligaţiile acestora pentru a-şi putea desfăşura activitatea cât mai bine. AGERPRES