Liderii studenților din România se întâlnesc la Iași

anosr.jpgAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România desfășoară în perioada 25-28 august, la Iași, Adunarea Generală ANOSR. Anul acesta 120 de reprezentanţi și lideri ai studenţilor din 16 centre universitare din România se vor întâlni în Iași, pentru a creiona perspectiva națională cu privire la problemele sistemului de învățămant superior din România.

Aceştia vor conveni asupra direcţiilor de acţiune pentru următorul an universitar, vor analiza rezultatele acțiunilor realizate în ultimul an, vor încerca găsirea unor soluţii la probleme actuale cu care se confruntă sistemul de învăţământ superior şi vor alege următorul birou de conducere.

Pe parcursul evenimentului, liderii studenţilor vor dezbate impactul pe care îl va avea Legea Educaţiei Naţionale împreună cu Statutul Studentului asupra studenţilor cât şi paşii de urmat pe viitor. Studenţii trebuie să conştientizeze schimbările pe care o nouă lege a educaţiei le aduce sistemului educaţional din România și cum își pot continua demersurile pentru a corecta lipsurile acestui act normativ.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 25 august, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași. În cadrul deschiderii vor ura bun venit studenţilor prorectorul Mircea Gușă – gazda evenimentului din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași, un reprezentant al Casei de Cultură a Studenților și un reprezentant al Ligii Studenților Electrotehniști Iași – organizatorul evenimentului de anul acesta.