Conferinta Nationala eTwinning are loc in octombrie, la Sinaia

logo-etwinning.jpgIn perioada 20-22 octombrie, Centrul pentru Inovare in Educatie – TEHNE organizeaza, la Sinaia, Conferinta Nationala eTwinning, dedicata factorilor de decizie din sistemul romanesc de educaţie. Conferinta va gazdui o serie de sesiuni vizand perspectivele de dezvoltare in educatie, cu focus pe componentele colaborativa si pedagogica introduse de Actiunea eTwinning, precum si ateliere in care profesorii laureati ai premiilor europene vor prezenta noi abordari didactice, creative si relevante.

Conferinta Nationala eTwinning va reuni 100 de participanti – inspectori scolari generali, inspectori scolari pentru programe si proiecte europene, directori ai Caselor Corpului Didactic, cadre didactice laureate ale competitiei europene eTwinning – si invitati din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si reprezentanti ai Institutului de Stiinte ale Educatiei si ai Centrului pentru Inovare in Educatie, institutiile care coordoneaza actiunea in Romania.

Evenimentul eTwinning din acest an isi propune sa popularizeze proiectele de succes si rezultatele obtinute de cadrele didactice din tara noastra, sa faciliteze transferul de idei si de practici bune şi sa evidentieze beneficiile eTwinning din punct de vedere al sistemului de invatamant, al scolilor, elevilor si profesorilor. Conferinta urmareste sa genereze noi directii de colaborare si de sustinere a Actiunii eTwinning la nivel national si regional si sa identifice modalitati de asigurare a recunoasterii activitatii profesorilor participanti.

Pe parcursul celor 3 zile, conferinta va gazdui o serie de sesiuni plenare dedicate perspectivelor de dezvoltare in educatie, cu focus pe componentele colaborativa si pedagogica introduse de Actiunea eTwinning si paneluri paralele vizand practici de colaborare in eTwinning. Va fi prezentat un scurt bilant al implementarii Actiunii in tara noastra. Profesorii laureati ai premiilor europene vor impartasi din experienta lor si vor demonstra valoarea pedagogica a parteneriatelor scolare europene bazate pe utilizarea noilor tehnologii.