Sediul Facultăţii de Design a Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad a fost reabilitat

mihut_lizica2.jpgA treia promoţie a Facultăţii de Design din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad şi-a început viaţa de student în casă nouă. Fostul Palat al Serelor din Grădişte, proiectat de renumitul arhitect al Aradului, Miloş Cristea, a fost renovat, reabilitat şi amenajat pentru studenţii de la design ai universităţii de stat arădene. “Este una din cele mai frumoase clădiri ale universităţii noastre. Am investit mult pentru ca totul să fie potrivit standardelor de calitate. Rezultatul este impresionat, studenţii şi profesorii acestei facultăţi au muncit pentru ca imaginea de final să fie cea de acum” a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Totul a costat peste 700.000 de euro, din care 500.000 de euro a reprezentat preţul clădirii iar restul sumei a fost investită în modernizarea ei. Investiţia a meritat, cel puţin aşa spun toţi cei care au vizitat sediul de pe Calea Zimandului din Grădişte.

Studenţii arădeni de la design sunt printre puţinii din ţară care au la dispoziţia lor o clădire în care să-şi desfăşoare activităţile. “Avem spaţii generoase pentru teorie dar şi pentru practică. Avem dotare de ultimă generaţie în ceea ce priveşte sistemul informatic iar spaţiile luminoase ne permit să avem expoziţii permanente cu lucrările
studenţilor”, a declarat decanul Facultăţii de Design, lect.univ.dr. Lăcrimioara Ionescu. Deasemenea au şansa să-şi prezinte lucrările şi în spaţiul Galeriei de Artă Delta, expoziţie susţinută financiar de universitatea arădeană.

În altă ordine de idei, Crăciunul din acest an este termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi mansardare a hotelului Akademos, proprietatea Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, situat în Parcul Reconcilierii. Cumpărat cu suma de 905.000 de euro prin licitaţie, hotelul de trei stele va intra în circuitul turistic al oraşului, probabil din primăvara anului viitor. “Voi inspecta personal lucrările şi mă voi asigura că totul decurge conform proiectului. Sper ca la Crăciun să putem declara că s-au încheiat lucrările de reabilitare şi să tăiem panglica”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. Mansardarea şi reabilitare costă 900. 000 Eu la care se mai adaugă şi dotările, o investiţie de aproximativ 500.000 euro.

Hotelul va deservi comunitatea academică dar şi pe cea a urbei oferind locuri de cazare dar şi spaţii pentru conferinţe sau întâlniri de lucru, graţie structurii modulare a restaurantului care permite transformarea lui într-o sală de conferinţe. De asemenea studenţii de la specializările turistice vor putea efectua stagii de practică în cadrul hotelului. “Hotelul este un câştig pentru universitatea noastră care cu siguranţă va aduce şi profit. Universitatea de tip antreprenorial nu este doar un concept teoretic ci reprezintă un nou tip de management pentru instituţiile de învăţământ superior pe care îl dezvoltăm la UAV de mult timp şi este singurul care conferă stabilitate şi şansa de dezvoltare în actualul mediu economic şi social”, a mai completat Lizica Mihuţ.